Rose Duc de Cambridge felhasználása

Lilásrózsaszín, történelmi, damaszkuszi rózsa

Hogyan használd fel?

Alaposan morzsold meg és keverd össze sóval és/ vagy szódabikarbónával, tedd a fürdővizedbe.

Áztasd be a szirmokat 3 dl langyos vízbe legalább 6 órára, majd szűrd le. Reggelente kortyolj bele és/vagy permetezd be az arcod és a tested. A kiázott szirmokat se dobd el, keverd bele mézbe, joghurtba
Tedd bele egy pamutzsákba és tedd a párnádra – aludj vele!

A rózsa jótékony hatása:

A testre gyakorolt jótékony hatásai:

  1. Csökkenti az ideges és szorongásos tüneteket: A rózsa egyik fő jótékony hatása a szorongás és az idegesség enyhítése, mivel nyugtató hatású és segít csökkenteni a stresszt.
  2. Javítja a bőr állapotát: A rózsa természetes antioxidánsokat és vitaminokat tartalmaz, amelyek segítenek hidratálni és táplálni a bőrt, valamint csökkentik a finom ráncokat és a pigmentfoltokat.
  3. Enyhíti a menstruációs fájdalmakat: A rózsa fogyasztása segíthet enyhíteni a menstruációs fájdalmakat és görcsöket.
  4. Javítja az emésztést: A rózsa segíthet javítani az emésztést és csökkenteni a puffadást.
  5. Csökkenti a gyulladásokat: A rózsa természetes gyulladáscsökkentő hatású, így segíthet enyhíteni a gyulladásos betegségek tüneteit.

A lélekre gyakorolt jótékony hatásai:

  1. Nyugtatja a lelket: A rózsa természetes nyugtató hatású, így segít csökkenteni a stresszt és az idegességet, és nyugodtabbá teszi a lelket.
  2. Javítja a hangulatot: A rózsa illata és látványa segíthet javítani a hangulatot és enyhíteni a depressziós tüneteket.
  3. Segít az alvásban: A rózsa segíthet javítani az alvást és enyhíteni az álmatlanságot.
  4. Serkenti a kreativitást: A rózsa természetes stimuláns hatású, így segíthet serkenteni a kreativitást és az inspirációt.
  5. Segít az érzelmi gyógyulásban: A rózsa segíthet az érzelmi gyógyulásban, mivel segít feloldani a feszültséget és az érzelmeket, valamint támogatja a meditációt és a belső béke megtalálását.