Különleges ételek művészete

felejthetetlenné teszi
a rafináltan belecsempészett rózsa íz...
gourmet gasztronómia rózsavilág módra

A gourmet gasztronómia...

rózsa gasztronómia

a konyha és művészet násza, ahol a látvány és íz kézen fogva érkezik, hogy megdöbbentse, lenyűgözze csodálóit. Rózsából készült prémium termékeink Michelin-csillagos éttermek, és kitűnő séfek által alkotott ételeket koronáznak meg, élménnyé varázsolva ezáltal minden falatot.

„Nem tudtam, hogy mit várhatok a magyar gasztronómiától. Mindenkinek a gulyás jut eszébe a magyar konyháról, ezért azt hittem, hogy egy álló konyhát találok majd.  Kellemes meglepetés volt, hogy ehelyett, egy fejlődő, izgalmas gasztronómiát találtam” (Nicola Portinari, Michelin-csillagos séf)”

Nézzünk körül a magyar csúcs gasztronómiában, - mire bukkanunk a mesterszakácsok mesterművei között.

Olyan konyhaművészeti trend, mely kifinomult ízlésvilágot igényel.

A gourmet éttermek hangsúlyosan magyar alapanyagokra épülő konyháiban megtaláljuk a többszörösen tökéletesített ikonikus gulyáslevest és a somlóit is, de nem hiányozhatnak olyan hazai büszkeségeink sem, mint a kecsege, vagy a galamb. Tradicionális magyar ételek modernizálásának ügyét támogatja az étlapokon található libamáj és töltött paprika, természetesen a hagyományostól elrugaszkodott módon készítve és tálalva.
A zamatos magyar vadhúsokkal különleges módon társított cékla vagy kávé vonzóvá teszi a hagyományos recepteket. Az eddigieknél jóval hangsúlyosabban jelennek meg a hazai édesvízi halas ételek is a kínálatban. A házilag savanyított zöldségek, a saját készítésű szörpök a magyar föld zamatát hozzák az asztalra.
Az alapanyagok ősi termőhelyükről származnak: dió Nógrádból, alma Szatmárból, kacsa-, libamáj Kunságból, csuka Balatonlelléről. Egyre jellemzőbb az is, hogy egy adott alapanyagot kifejezetten egy őstermelő termeszt az étteremnek.

A konyha karakterét a biztos alapok teremtik meg, melyre érdemes erőforrásokat mozgósítani.

Ez idővel óriási előnnyé válik, mert ha egy konyhának saját karaktere van, akkor olyan bizalmat szavaznak neki a vendégek, hogy megnyílik a tere több játékosságra, kísérletezésre is. Top minőségű nemzetközi nyersanyagok mellett ott a helye az étlapon a magyar alapanyagok hagyományos, de mégis újszerű, kreatív megfogalmazásának.

Az újszerű társítások megsokszorozzák az ínycsiklandozó, vendégeket vonzó ételeket.

°N2 Rózsa – Hibiszkusz Szirup-18

A 100%  magyar rózsasziromból készült prémium szirupok, szószok ezt az irányvonalat tudják erősíteni. Füge, csirkemell, gomba, padlizsán libamáj, sajtok és rózsalekvár, rózsachutney, –  néhány ötlet és recept az ízek társításához egy profitól.

Az egyik fő tradicionális magyar alapanyagot, a libamájat, az OMÉK főzőbemutatón az önmagában is különleges rózsa-chutneyval tásították a séfek

Rózsa chutney pikáns szósz
Roston sült ponty rózsacsatni

Legyünk büszkék hagyományos értékeinkre!

A Zsolnay porcelántól egészen a kalocsai piros paprikáig, – a  tányértól a fűszerekig óriási a repertoár, és most már a  Rózsavilág is felkerült e nemes listára!

 

Keress bennünket és valósítsuk meg együtt a vendégeket vonzó megoldásokat!

Vacsoraestek rendezésében együttműködünk éttermekkel, rendezvényhelyszínekkel.