Your cart is currently empty.Különleges ételek művészete

Az ételeket exkluzívvá teszi a rafináltan belecsempészett rózsa íz…
Hisz a rózsa nemcsak szép és illatos, de emelett afrodiziákum és az egészség forrása is!
Tudtad, hogy a keleti kultúrában a rózsás ínyencségeket nemcsak ízükért fogyasztják, de a testet-lelket harmonizáló hatásáért is?
Ezentúl más szemmel csodálhatod a virágok királynőjét, a gyönyörű látvány mellett, a különleges ízek harmóniáját is eszedbe juttaja majd.

gourmet gasztronómia rózsavilág módra

A gourmet gasztronómia…

rózsa gasztronómia

El tudod képzelni milyen az, amikor az elbűvölő rózsa szenvedélyes ízvilága a gourmet konyhával találkozik?

Megszületik a Rózsavilág gasztronómia, ahol az édes, a sós, a pikáns és a natúr rózsa ízekbe kóstolhatsz bele. Különleges szörpöket, szószokat, desszerteket fedezhetsz fel a menüben, amelyekkel  az étkezés garantáltan  gourmet élmény lesz!

A konyha és művészet násza, ahol a látvány és íz kézen fogva érkezik, hogy megdöbbentse, lenyűgözze csodálóit. Rózsából készült prémium termékeink Michelin-csillagos éttermek, és kitűnő séfek által alkotott ételeket koronáznak meg, élménnyé varázsolva ezáltal minden falatot.

„Nem tudtam, hogy mit várhatok a magyar gasztronómiától. Mindenkinek a gulyás jut eszébe a magyar konyháról, ezért azt hittem, hogy egy álló konyhát találok majd.  Kellemes meglepetés volt, hogy ehelyett, egy fejlődő, izgalmas gasztronómiát találtam” (Nicola Portinari, Michelin-csillagos séf)”

Nézzünk körül a magyar csúcs gasztronómiában, – mire bukkanunk a mesterszakácsok mesterművei között.

Olyan konyhaművészeti trend, mely kifinomult ízlésvilágot igényel.

A gourmet éttermek hangsúlyosan magyar alapanyagokra épülő konyháiban megtaláljuk a többszörösen tökéletesített ikonikus gulyáslevest és a somlóit is, de nem hiányozhatnak olyan hazai büszkeségeink sem, mint a kecsege, vagy a galamb.
Tradicionális magyar ételek modernizálásának ügyét támogatja az étlapokon található libamáj és töltött paprika, természetesen a hagyományostól elrugaszkodott módon készítve és tálalva.
A zamatos magyar vadhúsokkal különleges módon társított cékla vagy kávé vonzóvá teszi a hagyományos recepteket.
Az eddigieknél jóval hangsúlyosabban jelennek meg a hazai édesvízi halas ételek is a kínálatban. A házilag savanyított zöldségek, a saját készítésű szörpök a magyar föld zamatát hozzák az asztalra.
Az alapanyagok ősi termőhelyükről származnak: dió Nógrádból, alma Szatmárból, kacsa-, libamáj Kunságból, csuka Balatonlelléről. Egyre jellemzőbb az is, hogy egy adott alapanyagot kifejezetten egy őstermelő termeszt az étteremnek.

A konyha karakterét a biztos alapok teremtik meg, melyre érdemes erőforrásokat mozgósítani.

Ez idővel óriási előnnyé válik, mert ha egy konyhának saját karaktere van, akkor olyan bizalmat szavaznak neki a vendégek, hogy megnyílik a tere több játékosságra, kísérletezésre is. Top minőségű nemzetközi nyersanyagok mellett ott a helye az étlapon a magyar alapanyagok hagyományos, de mégis újszerű, kreatív megfogalmazásának.

Az újszerű társítások megsokszorozzák az ínycsiklandozó, vendégeket vonzó ételeket.

°N2 Rózsa – Hibiszkusz Szirup-18

A 100% magyar rózsasziromból készült prémium szirupok, szószok ezt az irányvonalat tudják erősíteni. Füge, csirkemell, gomba, padlizsán libamáj, sajtok és rózsalekvár, rózsachutney,- néhány ötlet és recept az ízek társításához egy profitól.

Az egyik fő tradicionális magyar alapanyagot, a libamájat, az OMÉK főzőbemutatón az önmagában is különleges rózsa-chutneyval tásították a séfek

Rózsa chutney pikáns szósz
Roston sült ponty rózsacsatni

Legyünk büszkék hagyományos értékeinkre!

A Zsolnay porcelántól egészen a kalocsai piros paprikáig, – a  tányértól a fűszerekig óriási a repertoár, és most már a  Rózsavilág is felkerült e nemes listára!

Vacsoraestek rendezésében együttműködünk éttermekkel, rendezvényhelyszínekkel.


írj nekünk!

Shopping Basket