Hitvallás

Káli Betty vagyok, a Rózsavilág megálmodója…

Több mint 20 éve élek Nógrádban. Félig palóc felmenőim gyökerei húztak ide vissza, az elvarázsolt dombok közé, ahol sokszor, sok helyen érezhető, – itt 100 éve megállt az idő. 10 éves volt a fiam, amikor édesapja más dimenzióba kötözött, így egyedül maradtam vele. Fel kellett tennem a kérdést: Mit csinálhatok én, mit csinálhat vidéken egy nő? S a kérdés visszhangzott a dombok között. Mások is ezt kérdezték…

2014-ban találkoztunk a rózsa és én. Azóta ismerkedem kimeríthetetlen történetével, szimbolikájával, különleges gyógyhatásával, ízével, illatával. Folyamatosan azt érzem: olyan mintha Ő választott volna engem…

Azon dolgozom nőtársaimmal, hogy mindenkinek legyen legalább egy rózsabokra és mindenki ismerje meg a virágok királynőjéről, azt a több ezer éves tudást, amit az emberiség, történelme során felhalmozott. Szeretnénk, ha mindenki használná a rózsát maga és családja számára az élet fűszereként, a test és lélek gyógyírjaként.

Rózsavilág, hazánk első rózsaélményháza

Majd tíz éve működő társadalmi vállalkozásunkban civil elszántsággal dolgozunk. Női kezek érintése által
– készülnek gasztronómiai és wellness termékek
– kerülnek a vendégasztalra szemet-lelket gyönyörködtető friss, ízletes ételek és italok
– virulnak rózsakertünk rózsái és
– díszlenek rózsaélményházunk szegletei.

Miért pont Nógrád?

A Rózsavilág Magyarország első rózsaélményháza nem véletlenül van éppen Nógrádban. Az ősök elvették a magot, ami mostanra szökkent szárba.

A palóc kék-vörös népi hímzés fő motívuma a rózsa, – szokták palóc rózsának is nevezni. Női kezek hímezték évszázadokon át.
Borbás Vince, a 19. században élt botanikus apró nógrádi faluból, Litkéről származik. A nevéhez fűződik a magyar vadrózsafajták kutatása, amelyet „A magyar birodalom vadon termő rózsái monográfiájának kísérlete (Bp. 1880.) című művében összegzett.

A rózsa szereti a nógrádi kötött talajt, de tápanyagot igényel. Éppen ezért háztáji, kiskerti gondoskodás szükséges számára. Így lesz női kezek által, lágy módszerekkel megőrizve minden értéke és juthat el hamisítatlan formában, 100%ban természetesen, Hozzád, kedves Rózsarajongó!

Rózsavilág

az első rózsaélményház hazánkban

Illatok ● Ízek ● Érzések ● Élmények

“Az idő, amit a rózsádra vesztegettél: az teszi olyan fontossá a rózsádat”

A rózsakultúra egyidős a civilizációval. Források bizonyítják, hogy ez a csodálatos növény az uralkodók és uralkodónők virága volt.

A rómaiak úgy vélték, hogy a rózsa Vénusz könnyeiből és Ámor nevetéséből született. Rózsakultuszuk hihetetlen méreteket öltött: rózsaszirmokat szórtak a fürdők vizébe, boraikba, ételeikbe és szépítőszereikbe egyaránt. Kleopátráról, az egyiptomi királynőről több olyan legenda is fennmaradt, miszerint különösen vonzódott a rózsához. Az egyik ilyen történet szerint hajója vitorláit rózsaolajba mártották, hogy a szélsodort illat már messziről jelezze közeledését.

De a rózsa mára nem csak az uralkodók kiváltsága! Mindenki élvezheti ízét, aromáját, illatát és testet-lelket emelő afrodiziákum hatását. Éld át Te is, hogyan hat rád íze, illata, simogatása! A rózsával megkülönböztetheted az ünnepeket, a különleges pillanatokat.

Hozzuk divatba a rózsahasználatot!

Az ősi Ájurvéda szerint a rózsa csodálatos gyógynövény, amely az elmét és a szívet harmonizálja, ezáltal az egész testre, az egész életünkre hatással van. A rózsa mindenkor feltölt és felemel, ünnepé varázsolja a hétköznapokat, felejthetetlenné teszi a pillanatokat. Ebben segítenek a Rózsavilág gourmet és wellness termékek és a rózsás élményprogramok.