Támogatások

a kedvezményezett neve: Vidéki Nőkért Termelő és Szolgáltató Szociális Szövetkezet

a projekt címe: Együtt a vidéki női életforma értékének és megbecsülésének növeléséért

a szerződött támogatás összege: 46 350 237 Ft

a támogatás mértéke (%-ban): 99%

a projekt tartalmának bemutatása:

 

unios_logo

Szövetkezetünk nagyon fiatal, 2017. szeptemberében alakult. Az alapítással az volt a célunk, hogy visszaadjuk a vidéki női lét értékét. Tagjaink az azóta eltelt időben ezt a projektet tervezték, kialakították a gyártandó gyógynövény alapú termékek összetételét és tesztelték a potenciális célcsoportokon.

Üzleti célunk, hogy bevezessük Herbal Ball termékcsaládunkat a piacra. Üzleti tevékenységünk abból adódik, hogy szárított gyógynövényeket vásárolunk fel helyben (a térség nagyon gazdag gyógynövény termő területekben), majd az összetétel meghatározása után pontosan mérjük és adagoljuk a gyógynövényeket. A termékek közérzet javító funkciót látnak el. Kádfürdőhöz, lábfürdőhöz, szaunázáshoz, relaxáláshoz, alváshoz használhatók fel. Elsődleges célcsoportunk a környékbeli wellness szállodákból áll, amelyek közül több – előzetes tesztelés után – nyitott arra, hogy a szállodai szobákban bekészítő ajándékként kedveskedjen vendégeinek termékcsomagunk elhelyezésével. A termékcsomagok árát a szálloda fizet meg, a szállóvendégeknek ajándékba adja. Ezen kívül kisebb boltokban, pl. virágüzletekben, drogériákban árulják majd termékeinket, értékesítési stratégiánkba ezen kívül bevonjuk a wellness szállodák saját boltjait is, a szállodaszobákban elhelyezett termékismertető alapján termékeink könnyen megtalálhatóak lesznek a boltokban és webshopunkban is.

Legfontosabb társadalmi célunk, hogy példát mutassunk a hozzánk hasonló, vállalkozó kedvű munkáltatóknak, hogy alkalmazzanak hátrányos helyzetű munkavállalókat, kommunikációjukkal segítség a társadalmi szegregáció csökkentését és vállaljanak felelősséget a kirekesztettség csökkentéséért. Társadalmi célunk a munkanélküliség csökkentése a fenti intézkedések által és az elvándorlás megszüntetése első körben településünkről, majd a környékről. A projekt tervezésénél nagy hangsúlyt fektettünk rá, hogy a sikeres gazdasági működést úgy építsük ki, hogy figyelembe vegyük a közvetlen és közvetett célcsoport szociális és társadalmi szükségleteit. Hiszünk abban, hogyha vállalkozásunk működtetését helyi társadalmi akciókkal egészítjük ki, akkor tevékenységünket képesek leszünk integrálni a helyi közösségbe, és ezáltal a helyi humán erőforrás motiváltsága növelhető, ami a sikeres működés alapvető feltétele.

Tevékenységünk során 6 fő hátrányos helyzetű munkavállalót és 3 fő szakmai vezetőt alkalmazunk. A munka a projekt megvalósítási helyszínén, telephelyünkön zajlik majd, ahol kialakításra kerül mind munkatársaink munkavégzésének kényelmes helyszíne, és az alapanyagok, illetve elkészült, értékesítésre szánt termékek raktározása is megvalósul. Az alapanyagok megvásárlásán túl minimális folyamatos eszközigénnyel működünk (ollók, tűk, mérleg), a termékek előállításához csak munkaerőre van szükség.

Szakmai vezetőink biztosítják célcsoport tagjaink számára a szükséges tudásanyagot és betanítást. A foglalkoztatás megkezdése előtt a tevékenység beindításához beszerezzük a napkollektoros aszaló-szárító berendezéseket (5 db eszköz), amely a megvalósítási helyszínen, telephelyünkön kerül elhelyezésre és aktiválásra. Az eszközök a megvásárolt és szárított gyógynövény alapanyag páratartalmát állítják be úgy, hogy azokat ne kelljen vegyi úton tartósítani, illat- és hatóanyaguk pedig hosszú távon megmaradjon.

Az eszközbeszerzés után megkezdjük a célcsoport tagok foglalkoztatását, és legyártjuk marketing eszközeinket. Mivel értékesítési stratégiánk alapja elsősorban a b2b üzletkötés, marketing tevékenységünk során rájuk koncentrálunk, így brossúrákat, dossziékat, üzleti kártyákat, névjegyeket készíttetünk.

Projektünk során négy alkalommal tervezünk szakmai rendezvényeken részt venni, ahol az érdeklődőket finom falatokkal és termékbemutatóval várjuk standjainkon.

4 alkalommal tervezünk szemléletformáló rendezvényt tartani Béren, ahol a téma a környezettudatosság, a tudatos vásárlás, a parlagon maradt földek háztartási célú alkalmazása, illetve az esélyegyenlőség és tolerancia növelése.

Projektünk során projektmenedzsert és pénzügyi vezetőt bízunk meg a zavartalan lebonyolítás érdekében.

a projekt tervezett befejezési dátuma: 2022. 11. 30.

projekt azonosító száma: GINOP-5.1.7-17-2020-00465