Szeretetnyelvek

Zavarba jövünk, amikor a másik nem érti „szeretnyelvünket”, hiszen mindent megtettünk, hogy kimutassuk , – igaz? Mindenki magából indul ki, így mindenki a számára legkedvesebb módon , – „a szeretnyelvén” – fejezi ki szeretetét, még ha nem is tudja, mi az. Te hogyan adsz, hogyan kapsz szeretetet? Például milyen eszközökkel fejezed ki? Milyen formában érkezik hozzád? Célba érnek figyelmességeid? Célba találnak nálad a másoktól jövő kedvességek? Ezekre a kérdésekre „rózsavilágos” válaszokat találsz alább, amik biztosan megkönnyítik a saját válaszaid megtalálását!

🌹

Kezdjük egy kis elmélettel!

Gary Chapmen családterapeuta szerint, bárcsak öt szeretetnyelv van, de a hozzánk közel állókkal sem azonos ez a kommunikációs forma. Mindenkinek van egy szeretet tankja, aminek majdnem tele kell lenni ahhoz, hogy szeretve érezzük magunkat, – állapította meg sokéves tanácsadói tapasztalata alapján. Neked milyen a szeretet nyelved? Ismered a másik szeretetnyelvét? Hasznos lehet neked is, ha tudod, szeretteiddel melyik típusba tartoztok, és az ahhoz illő szeretetnyelven szóltok egymáshoz. Sokkal boldogabb és harmonikusabb lehet a kapcsolatotok.

🌹

1. Elismerő szavakra éhező

A dicséret mindenkinek jól esik, de aki ezt a nyelvet beszéli, annak mindenkinél fontosabbak az elismerő szavak. Nem az átlátszó hízelgést várja el, hanem az érdemei elismerését. Fontos, hogy beszélhessen a vágyairól, terveiről. Ha ebbe a típusba tartozik, éreztesd vele, hogy hiszel és bízol benne. Kedvességgel, szelíd szavakkal érheted el nála a legtöbbet, az őszinte, szeretetteljes bátorítástól ugyanis szárnyakat kap.

🌹

2. Minőségi időt igénylő

Fontos neki a másik osztatlan figyelme, és közben a szemkontaktus fenntartása. Elvárja, hogyha együtt vagytok, csak vele foglalkozz. Adj visszajelzést számára, hogy érted, amit tudatni akar, oszd meg vele te is gondolataidat, érzéseidet, mert amíg ezeket nem ismeri, nem érez elég közel magához, és a szeretetigénye is kielégítetlen marad.

🌹

3. Az ajándékra vágyó

Bármilyen aprósággal meglepheted, neki csak az számít, hogy tőled kapta. Számára nem az érték a fontos, hanem az eszme: a szeretet jelének tekinti, ha kap valamit. Fontos, hogy legyenek spontán programjaitok, különben nem érzi a szeretetedet. Súlyos hiba elfelejteni az évfordulókat, pláne a születésnapokat. De abból is úgy érezheti, hogy már nem fontos neked, ha valami olyasmit kap, amit nem kedvel.

🌹

4. A szívességeket elváró

Sokra becsüli, ha főznek, mosnak rá, ha gondoskodnak róla. Viszont könnyen bírálja párját, ha úgy érzi, valamit nem tesz meg érte. Ha ebbe a típusba tartozik érdemes olyasmivel kedveskedned, amihez jól értesz, vagy kevés benne a hibalehetőség. Nehéz megértenie, hogy a szívességet nem tudja kikényszeríteni, ha azt nem teszed meg magadtól.

🌹

5. Az érintést kedvelő

Számára a szeretet jele a testi érintkezés: a simogatás, az ölelés, a csók, a cirógatás. Épp ezért a többi típushoz képest kiemelten fontos számára a testi kontaktus. Ha trauma éri, sokkal jobban megnyugtatja egy simogatás, mintha szavakkal próbálnád vigasztalni. Fontos számára a rendszeres érintés, például az, hogy véletlenül összeérjen a kezetek, amikor valamit odaadsz neki.

🌹

Figyelmesen olvastál, végig gondoltad a saját és a másik reakcióit! Mégsem látsz egyértelmű képet? Ne aggódj! Vannak emberek, akik nem reagálnak egyértelműen, vagy több kifejezési mód is kedves számunka. Az is lehet, hogy zsigerből tudják, mi a másik szükséglete! Ez utóbbiak a szerencsések, akik már megbékéltek a világgal, szeretetben élnek, nem panaszkodnak. Igazából egyik kifejezési mód sem az övék, mert mind az övék! De mint minden, ez is fokozható! Tedd rózsássá a „szeretetnyelvet” is!

🌹

Adunk hozzá tippeket!

A dicsérő szavaknak nem árt nyomatékot is adni néha egy kis körítéssel.

Egy rózsaszál szebben beszél, mint a legszerelmesebb levél … szól a dal a János Vitézben….

Nézz körbe a Rózsavilágban az üvegbe zárt rózsák között és meglódul a fantáziád! Minőségi rózsaidő együtt! Mit szólnátok egy rózsás élményfürdőhöz? A kellemes intim közegben talán olyan gondoltok is előjönnek, amiről máskor nehéz lenne beszélni… A rózsa afrodiziákum hatásai között említik a szívpáncél megnyílását a keletiek. És valóban, saját tapasztalat, ha szertettel egymásra figyelünk, megtörténhet, a megfoghatatlan, megmagyarázhatatlan is!

🌹

Ajándékra vágyóknak a rózsából készült ajándék: tripla szeretet! 1x, mert a szerelem virága, 2x, mert Te adod, 3x, mert a virágok királynője, a legmagasabb minőség!Szívességet elváróknak a rózsa ezer lehetőséget nyújt! Néhányat említünk, a többit ki fogod találni, csak a képzeleted szab határt! Sőt még az sem, mert csupán végtelen fantázia kérdése kivételeset kreálni, jelen esetben a figyelmességedből és rózsából!Készítsd elő a fürdővizét, – természetesen rózsásat!Vidd a reggeli kávéját az ágyba, – rózsabalzsammal ízesítve!Munkavégzés közben tedd a keze ügyébe az „életmentő” falatokat, – rózsalekvárral, vagy rózsacsatnival felturbózva ! Ugyan ezt teheted a frissítő itallal is!

🌹

A rózsa maga az érintés ( is )!

Az ehető lélek és testápoló szerekkel garantáltan nyerő leszel, ha nem csomagolt tárgyként adod át, hanem becsempészed az érintések eszköztárába! Arany-rózsa extraktumos borogatás hidegen vagy langyosan, ahogy éppen a helyzet kívánja. Az olajozás szertartása régi korokra nyúlik vissza. Akkoriban a tisztelet az emelkedettség érzését közvetítette, azon túl, hogy a testre, idegrendszerre gyakorolt hatás sem maradt el. Miért ne vethetnéd be ma is ezt a praktikát akár csak szeretetből? Izgalmas lesz figyelni a végeredményt, mit hoz ki vele a megajándékozottból?Biztosan megtalálod a legtökéletesebb megoldást, amely minden képzeletet felülmúl és elkápráztatja szeretteidet! Különleges meglepetés lesz a „rózsaszeretet”! És mivel szeretetből sosem elég, mutasd ki minél többször és minél ötletesebben!

A Rózsavilágban nemtől függetlenül olyan különlegességeket találhatsz, mely méltó lesz hozzátok!

🌹

Rózsás életet!