A gourmet gasztronómia a konyha és művészet násza, ahol a látvány és
íz kézen fogva érkezik, hogy megdöbbentse, lenyűgözze csodálóit.
A gourmet (magyarul: ínyenc) egy új stílusirányzat a gasztronómia világában.
Olyan konyhaművészeti trend, mely kifinomult ízlésvilágot igényel.
Az eredete francia, hisz ők tudják igazán, hogyan kell szenvedélyesen
rajongani az ételért egy életen át. Hogyan kell fokozni a különböző
alkotórészek társítását és a látványt úgy, hogy szinte már vágyakozzunk
megkóstolni azt.
Még szerencse, hogy a Rózsavilágban sem csak a “mindent a szemnek” elve
érvényesül! Mert legyen az egy ünnepi menüsort – amit felejthetetlenné tesz a
rafináltan belecsempészett rózsa íz – vagy az otthoni kedvenc étkeidhez
tökéletesen társítható rózsa illat-és látvány: a végeredmény tökéletes lesz!
Rózsás ízek és illatok a tányérodon és a poharadban: felér egy
utazással a gourmet világban! Mert a rózsás étel az ízével és látványával
egyszerre hódít!
A szárnyas húsok nagyon meghálálják, ha sütés közben chilis rózsa
sziruppal nyakon öntöd!
A rózsa chutney a roston sülteket koronázza meg, legyen az bármilyen vörös
hús. A libamáj egyenesen rózsa chutney-ért kiált, akár hidegen,
akár melegen készült.
De ne feledkezzünk meg a húsnélküli ételekről sem! A roston padlizsán,
cukkini, a kukoricából készült puliszka, a mindenféle sajtok,
kétszersültek mesterien társíthatók rózsa chutneyvel, vagy rózsa dzsemmel. A
pálinka, a rozé bor, sőt a kávé is nagyon szereti, ha a rózsa sziruppal-
balzsammal találkozik. A változatos színű és illatú rózsaszirmok
látványa mindenkit elvarázsol! Történetesen itt az ételeket koronázzuk meg
velük!
A rózsás ételkompozíciók születésénél csak a képzelet és végtelen
fantázia szabhat határt!
A hivatásos séfek, vagy az otthoni alkalmi ínyencek különösen figyelnek
arra, mi kerül a tányérra- pohárba, miképp fokozható az étkezés élménye a
legmagasabb szintre.
Erről szól a rózsagasztronómia, a konyhaművészetben! Hiszen a keleti
kultúrában a rózsás ínyencségeket nemcsak ízükért fogyasztják, de a testet-lelket
harmonizáló hatásáért is. A több ezer éves Ájurvéda orvoslás a rózsa vízben
oldódó magas szárazanyag tartalmát gyógynövényként alkalmazza. Úgy tartják, a
rózsa a test sejtjeit a harmonikus működés irányába viszi. Így az étkezést új
megközelítésben tapasztalhatjuk meg, amelyben a konyhánk egyben varázsműhelyünk
lesz.
Nemcsak a látványban gyönyörködhetünk, a különleges ízek harmóniáját
élvezhetjük, de a szívünk melegét is adjuk és kapjuk egymástól az asztalnál…
Hisz a rózsa afrodiziákum és az egészség forrása is!
Rózsából készült prémium termékeink nemcsak Michelin-csillagos
éttermek, szállodák ételeit koronázzák meg, hanem az otthonodban alkotott
ételeket is, élménnyé varázsolva ezáltal minden falatot, amit az asztalodra
raksz!