„Néha meg kell állnunk megszagolni a rózsát!”

„Néha meg kell állnunk, és megszagolni a rózsát!” – tartja az angolszász mondás.

🌹

Nagyjából azt jelenti, hogy a sok rohanás közepette időt kell szánnunk arra, hogy észrevegyük a minket körülvevő jó dolgokat, hogy önmagunkba nézzünk, hogy nyugalmat találjunk.De valóban meg tudunk állni, valóban hálásak tudunk lenn az életünk pozitív körülményeiért, történéseiért? Te hol tartasz ezzel? Eszedbe jut rendszeresen? Naponta van legalább néhány perced, hogy a szívedet, az idegrendszeredet a hála állapotába hozd?

Már hallom is a válaszokat! A tiédet, amik az enyémek is és szerintem másoké is: „ mindez nem könnyű a napi teendők, a napi helytállás közepette”.

Bizony nem! De mégis érdemes komolyan venni a fenti intelmet! Kutatások támasztják alá, hogy a hálás szív lélekállapot öngyógyító hatással bír. Egyik magyar szószólója a témának Prof. Dr. Bagdy Emőke, akinek élvezetes előadásaiból mélyebben is megismerhetők a pszichés folyamatok testre gyakorolt következményei.Mi lenne, ha megfogadnánk a szaktekintély tanácsait és szó szerint is, a szólásmondás javaslatát? Valóságosan is a rózsát hívnánk segítségül, hogy emlékeztessen miket e jó szokás bevezetésére!

🌹

rózsabokor és hinta

Mi ezt tettük!

Rózsacsokorba szedtük mit tehetsz e célból? Milyen „rózsavilágos” praktikák lehetnek segítségedre?

1.

Minimum legyen egy rózsabokrod! Ha nincs kerted, akkor egy cserepes rózsa is tökéletes megoldás! Arra azonban figyelj, hogy az első évben ne használd a szirmait, mert a kertészetből biztosan vegyszerrel kezelve vetted. Csak gyönyörködj benne, illatozd be és máris megtelik a szíved hálával, – nem igaz? Aztán a második évtől már bátran használhatod a szirmait, a szirmok kelyhét és még a magokat is!

🌹

2.

Imádod a rózsa illatát? De azt vajon tudod-e, hogy ez a pompás virág nem csak illatos és szép, hanem gyógyít is. A rózsa maga a szépségbe zárt gyógyító csoda, gyógyír testnek és léleknek egyaránt. Sokoldalú gyógyszer és mennyei finomságok alapanyaga is.Legyen mindig valamilyen rózsás folyadék a kezed ügyében. A legegyszerűbb, ha a friss szirmokat szórod szűrt vízbe. Néhány órára hagyd állni és lassan kortyolva máris hálás szívállapotba tudod magad hozni.

🌹

3.

A szépség belülről fakad, kisimul a bőr, ha kisimul a lélek. – a szállóige szerint. Régi idők szépségápolási módszerei a tiszta, természetes anyagokat vetették be a sikerért. Mi is ezt részesítjük előnyben a Rózsavilágban. Milyen módszer is lenne méltóbb a rózsához, ehhez az évezredes növényhez, amit már Kleopátra is használt szépségének megőrzéséhez?Például a rózsás otthoni wellness a leghatékonyabb kikapcsolódás, regenerálódás és feltöltődés lehet. Nem kell időt pazarolni az utazásra, költeni a drága helyszíneken! Megteremtheted magadnak és a párodnak az intim szférádban, csak ismerned kell eszköztárát! „Rózsa illatú mécsesek, rózsa illatú szappan illatoznak a fürdőszobában. Ahogy belépsz, már sokkal jobban érzed magad! Az ezüst-rózsa kivonat és macerátum olaj pár cseppje a fürdővízben megteszi a hatását, – Kleopátra nem tévedett! A fürdő után belebújsz egy pamut köntösbe, vagy egyszerűen körbe csavarod magad a törölköződdel. Rózsás tönkölypárna vár az ágyban, a benne lévő rózsaszirom és tönkölypelyva rózsaillatot és kovasavat áraszt. Együtt maga a tökéletes nyugalom! Az olajozás szertartása régi korokra nyúlik vissza. Akkoriban a tisztelet az emelkedettség érzését közvetítette, azon túl, hogy a testre, idegrendszerre gyakorolt hatás sem maradt el. Miért ne vethetnéd be ma is ezt a praktikát a hálás szívállapot eléréséért? Persze csak akkor, ha időközben nem kerültél már bele!A test és lélekápolást egységben kezelő természetes, kémiai anyagoktól mentes módszerek, amiket a Rózsavilág „rózsaszerei” nyújtanak Neked! Olyan tisztán kapod, hogy akár meg is eheted! Sőt edd is meg! Használd, kívül és belül!

🌹

Mivel is dobhatnánk fel a hétfőt? Mondjuk egy színes, szagos, rózsaillatú…… – a folytatás rád bízzuk!Mostanra a rózsás szépség és méltóság titkos forrása a tiéd!

🌹