Három ok, hogy neked is legyen rózsád! (3.rész)

3.

A rózsa, bármilyen kapcsolódási módot is alkalmazol, kinyitja a szíved. A szívszeretet emberi létünk alapja, még ha a kor, amiben élünk elfeledtette velünk! Talán ma még aktuálisabb téma a szeretetre hangolódás képességét felébreszteni magunkban. És ébredezünk… egyre többen vagyunk…

A női szeretetenergia gyógyító. Ha nő közösségek, szerető figyelemmel fordulnak egymáshoz bensőséges együttlétben, megszületik az egymást támogató, gyógyító szereteterő. Ilyen volt régi korokban Vörös Sátor. Az a hely, ahol a nők összegyűltek havi vérzésük napjaiban. Más kultúrákban Holdkunyhó-nak vagy Rimajurta-nak is nevezték ezt a helyet, de mai szóhasználattal mondhatnánk intézménynek is. Olyan női tér volt ez, ahol a nők megpihenhettek, ahová visszavonulhattak. Ide a férfiaknak nem volt szabad belépni – ők pedig tiszteletben tartották ezt. A Vörös Sátor napjai a testi-lelki wellnessről szóltak: az asszonyok ekkor avatták be a fiatalabbakat a női test, a szerelem, a szexualitás, a párkapcsolatok, a gyermeknevelés, a gyógyítás, az élet és halál titkaiba. Illatos olajok, gyógynövényes füstölők, tápláló ételek, finom masszázsok, mély beszélgetések és nagy viháncolások napjai voltak ezek. Egy olyan szeretetteljes támogató női kör, ami hatalmas megtartó erővel bírt mindenki számára. E mellett pedig volt kitől ellesni azokat a titkokat, amik egy boldog és kiegyensúlyozott élethez szükségesek. A nők kisimulva és feltöltődve léptek ki a hétköznapokba innét. Több vidámsággal, nagyobb türelemmel, bölcs tanácsokkal felszerelkezve vágtak bele a következő hónap teendőibe. Ez nekik is jó volt, és a családjaiknak is…

Ma már nem azt az életformát, nem azt a világot éljük, mikor a nők elvonulhatnak 3-5 napra. Nem is olyan közösségekben élünk, ahol folyamatosan kapcsolatban vannak egymással a családok asszonyai. Évszázadok és velük szokások múltak el, de az igény az ilyen típusú együttlétre egyre nagyobb ismét bennünk, nőkben! A munkám során megtapasztalt női együttlétek sora bizonyosságot ad, – szükség van rá! A rózsás női workshopok, amikor a Vörös Sátor mintájára együtt vagyunk megnyitják a szívünket. Levetjük a védelmező szívpáncélt erre az időre, leporoljuk, megnézzük a sebeit. Kifényesítjük! Már nem is látszanak a sérülések! Félre tesszük egy időre, mert most egymás felé fordítjuk figyelmünk. Szívünk nyitott, szabadon áradhatnak a női energiák és a rózsa, mint legmagasabb rezgésű virág energiája.

🌹

Mi ez a rejtélyes hatás? Hiszed is, meg nem is! Ne is hidd, tapasztald meg nálunk!

De addig is itt egy bizonyíték! A rózsa titkát a sufik költészetében is megéneklik:

Isten, a hitetlenkedők ellenében, bájos virágokkal teli lelki kerteket sarjaszt barátai szívében.S minden rózsa, amely édesillatú e kertekben, nos e rózsák az Egyetemes titkairól regélnek.Illatuk, zavarba ejtvén a hitetlenkedőket, betölti a világmindenséget és megszaggatja a (hitetlenség és kétely) fátylát.

RUMI, Jalálu’ddin: Masnavi, Konya Metropolitan Municipality, 2007

🌹

A Rózsavilág misztikus tere segít minden mély női kapcsolódásban, amiben jelen vagyunk egymásnak. Visszaköszön minden olyan beszélgetésben, amikor a nők odafigyeléssel, nyitott szívvel hallgatják meg és bizalommal segítik egymást. Mindig, amikor szeretettel átöleljük egymást és látjuk egymás ragyogását.

Rózsás öleléssel a Rózsavilágból!