A rózsa jótékony hatása a testre

gyereke a dézsában

Hogyan és mire tudod használni a rózsát testi bajok esetén?

🌹

Készíts frissítő rózsás lábfürdő!

Miben áll jótékony hatása?

Bármilyen vízhasználat a bőrön keresztül reflexiós hatással van a testünk ereire. A lábfürdő tehát nem csak a lábakra, hanem az egész szervezetre hatással van. Amikor forró vízbe merítjük a lábakat, a láb vérkeringésébe a távolabbi testrészekről származó vér is bekerül. Abban az esetben, ha valahol a testben gyulladás vagy fertőzés van, az érintett testrészen vérbőség észlelhető. A forró víz hatékony hatása abban rejlik, hogy elvezeti a felesleges vért a gyulladt területről a lábakba. Ezzel szemben a vérszegény területekről a forró víz egyáltalán nem vezeti el a vért. A lábfürdő tehát olyan esetekben is sikeresen alkalmazható, amikor fáj a fejünk, a torkunk vagy amikor megfáztunk.A forró fürdő stimulálja a vérkeringést, növeli a testhőmérsékletet, ez által növeli a vírusokkal harcoló fehérvérsejtek aktivitását is. Amint úgy érezzük, hogy influenza szerű betegség, vagy megfázás kerülget minket, vegyünk egy forró lábfürdőt!

forrás: Fortepan

A lábfürdő további pozitív hatása az izmok ellazulása, így a fürdő által egyben relaxálunk is. A fürdő hatékonyan segíthet az álmatlanság és a stressz leküzdésében. Forró lábfürdő alatt egy kicsit beizzadhatunk, ennek köszönhetően segítjük az alattomos toxikus anyagok kiürítését is.

🌹

Hogyan csináld?

Egy megfelelő nagyságú edényt töltsünk fel bokamagasságig meleg vízzel, tegyük bele a lábunkat, majd lassan és óvatosan öntsünk hozzá forró vizet, egészen addig, amíg jólesik (körülbelül negyven-negyvenegy fokos legyen a víz). Tíz-tizenöt percnyi áztatás után húzzunk meleg, pamut zoknit, és pihenjünk legalább negyedórát.A lábfürdőhöz használhatunk különböző adalékokat is. Attól függően, hogy milyen hatást szeretnék a lábfürdővel elérni. Ha fáradtak vagyunk, és a felfrissülés módját keressük, akkor citromfüvet, levendulát és sót is tehetünk a vízbe. Megnöveli az energiaszintet, és megszűnik az álmosság. Amikor fájnak a lábaink, idegesek vagy feszültek vagyunk, kipróbálhatjuk a rozmaringos, kakukkfüves fürdőt. A szárított gyógynövényeket először áztassuk ki: ötven grammot leforrázunk, és tizenöt percig állni hagyjuk. A tengeri vagy parajdi sóból tegyünk két evőkanállal egy liter vízhez. Természetesen mi a Rózsavilágban rózsás hozzávalókat alkalmazunk.Az arany rózsa extraktum a bőr hidratáltságát, az ezüst rózsa extraktum baktérium, vírus ölő hatása révén az érzékeny bőr ápolását segíti. A rózsa hatóanyagai a szervezet sejtjeinek harmonizálását támogatják.

forrás: Fortepan

Még hatékonyabbá tehetjük a kezelést, ha a lábfürdőt követő pihenés közben langyos gyógyteát kortyolgatunk. Jó immunerősítő a bodzavirág-, a kamilla-, a hársvirág-, a zsálya- és a lándzsásútifű-tea, valamint a vörös tea is.

Mi a Rózsavilágban a Rózsa-puncs teát és a N1 Vadrózsa-Rózsa szirupot használjuk. A szirupból úgy készíthetsz expressz energetizáló italt, hogy langyos vízzel hígítod.A hozzávalókat beszerezheted a FB boltból vagy a webshop-ból.

🌹