40 élelmiszer életkedv és vágyfokozásra!

Farsang van! Temessük a telet! Éltessük a szerelemet!

Már az ókorban is kutattak a vágyfokozó élelmiszerek után! Évezredes törekvés kutatni azon ételeket, melyek termékenyebbekké tehetik a párokat, vagy egyszerűen izgalmasabbá a szexuális együttlétet.

🌹

Ha úgy gondolod, másoknak is hasznos lehet az alábbi információ ezekben a nehéz időkben, hogy kicsit jobban tudják szeretni magukat és egymást, -segíts egy megosztással!

Rengeteg alapanyagról, ételről, receptről kering a szóbeszéd, hogy hatásos afrodiziákum. Mitől vágyfokozó egy étel valójában?Az orvosok szerint szükség van a szexuális működést befolyásoló hormonok, az érrendszer, az emésztőrendszer, az idegrendszer kiegyensúlyozott, egészséges működésére, amit célzott táplálkozással tudunk megőrizni, elérni. A tudatosság ahhoz is kell, minimum, hogy egészségesen és életkedved teljében érezd maga, – nem igaz?Ezen felül ismerünk olyan ételeket, amelyek a központi idegrendszernek a szexualitásért felelős területeit izgató anyagokat tartalmaznak, vagy a vérkeringést segítik, ezáltal hatnak. Nem kell bonyolult dolgokra gondolni, ha szeretnénk kicsit feldobni a szexuális életünket, elég csak körbenézni a konyhában, hiszen a természet jóvoltából körbe vagyunk véve egészséges, természetes afrodiziákumokkal

Jöjjön a 40-ből az első 8!

1. Pattogatott kukorica🌹

Az egyszerű pattogatott kukorica kiváló növényi forrása az arginin aminosavnak. Szükség van a pótlására megnövekedett fehérjeszintézis, vagy fizika megterhelés miatt. Ezért szemiesszenciális aminosavnak minősül. Egyszerűen fittebb leszel, ha megfelelő mennyiség van a szervezetedben.

2. Kaviár 🌹🌹🌹

Fekete vagy vörös, apró gyöngyszemek, melyek árát aranyban mérik. Talmaz vasat, kolint és magnéziumot. Magas vitamin és ásványi anyag tartalmának jótékony hatásait korán felfedezték. Sokak képzeletében a vágy forrása, a féktelen szexualitás serkentőszere. Élettani hatásait évtizedek óta kutatják, míg az utóbbi időben bőrregeneráló és sejtmegújító hatása miatt figyeltek fel rá.

3. Tojás 🌹🌹🌹🌹

A tojás gazdag forrása a vasnak, ez nagyobb mennyiségben a sárgájában található. Tartalmaz még cinket, kalciumot, B-vitaminokat és értékes fehérjéket. Mindenfajta tojás hasonló tápanyagokat tartalmaz : fürj, tyúk, kacsa, de az ipari tartásból származó tojásban nincs meg a megtermékenyítést, így az életerőt hordozó rész.

4. Tengeri süllő 🌹🌹🌹🌹

Ez az ízletes fehér húsú hal kiváló forrása az omega3-nak, amelyek fokozzák a szexuális izgalmat és a spermaképződéshez is létfontosságúak. Emellett még cinket, magnéziumot, szelént is tartalmaz.

5. Rozs 🌹🌹🌹🌹🌹🌹

Íme egy növényünk, amelynek erős szára a viharral és az egyéb időjárási viszonyokkal dacolva, tartja kalászát. Így lett a rozs már az ókorban is a felegyenesedés szimbóluma. A rozs gazdag olyan ásványi anyagokban, amelyek fokozzák a szexuális vágyat, mit például a vas, a magnézium és a cink. Emellett nagyszerű forrása az energianövelő B5 és a B6 vitaminoknak, amelyek javítják hangulatunkat és érzékelésünket. A rozs nagy mennyiségben tartalmaz még kalciumot és E-vitamint, továbbá foszfort, magnéziumot és szilíciumot, ami az agyműködést serkenti.

6. Spenót 🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

Emlékszünk még mi volt Popeye kedvence, amitől mindig erőre kapott? Nekünk is érdemes figyelmet szentelni a csodaszer jótékony hatásaira! A nyersen fogyasztott spenót azon kevés zöldségek egyike, amely tartalmazzák a Q10 enzimet. Tudvalévő, hogy a szervezetben való termelődése 40 év felett csökken, kívülről kell pótolni. Bőségesen tartalmaz még vasat, béta-karotint, B3, B6 és C vitamint, kalciumot és magnéziumot.

7. Tofu 🌹🌹🌹🌹🌹

Ez az alacsony zsírtartalmú étel fitoösztrogént tartalmaz, aminek hatása a női hormonműködést harmonizáló ösztrogénhoz hasonlít. Ázsiában kedvelt élelmiszer és megfigyelhető, hogy kevesebb arányban fordulnak elő hormonális rendellenességek, mint a nyugati országokban. Nagy mennyiségben tartalmaz vasat, kalciumot, magnéziumot, A vitamint.

8. Fenyőmag 🌹🌹🌹🌹

Minden mag és a dió a protein elsődleges növényi forrásának számít, melyek biztosítják a szexuális fejlődés elsődleges építőköveit. A fenyőmag az ásványi anyagok gazdag forrása is: cink, magnézium, B vitaminok, és kalcium található benne nagy mennyiségben.

Minden rózsa egy, a szexuális élet szempontjából fontos tápelemet jelöl.

Forrás: Ian Marber és Vicki Edgson: Az ételünk a gyógyszerünk ( Totem Plusz 2002)